Тутанкамон

Сподели со своите пријатели

Долго време се веруваше дека постои проклетство со кое фараонот Тутанкамон ги проколнал сите оние кои му го нарушуваат вечниот сон. Loading… Колку вистина има? Дали фараонот навистина ги казнил со смрт оние кои влегле во неговиот гроб? Каква сензација беше тоа! Во 1922 година, тим археолози предводени од египтологотПрочитај повеќе