топлотен бран

Сподели со своите пријатели

Волонтери од општинската администрација и Црвен крст Куманово денеска на повеќе локации поделија флаширана вода на граѓаните како мерка за заштита од високите температури. Loading…     Куманово и Македонија денеска се во портокалова фаза поради опастно од високите температури, а една од препораките за заштита е токму граѓаните даПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Штедење на вода. Сенка. Престој во климатизирани соби. Ова се дел од начините за борба против летните горештини во Шпанија. Loading… Со итни мерки властите се обидуваат да ги ослабат ефектите од климатските промени. Како оди? Приказната ја пренесува Дојче веле. Топлотен бран во Шпанија Во текот на јули овааПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Министерството за труд и социјална политика ги повикува работодавачите, негователите и воспитувачите во градинките, вработените во Центрите за социјална работа, во Црвениот крст да ги почитуваат препораките од Министерството за здравство, за заштита на здравјето и превенирање на последиците од топлотните бранови кои следуваат, согласно Акцискиот план на Министерство заПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Владата на вчерашната 70та седница донесе препораки за намалување на ризиците од високи температури, во времетраење од два дена, 18-19.8.2022 година (четврток и петок). Loading… На укажување од Министерот за здравство, дека според податоците од Управата за хидрометеоролошки работи во следните два дена, територијата на целата држава ќе биде зафатенаПрочитај повеќе