тестови и загатки

ai generated, albert, einstein

Сподели со своите пријатели

Се проценува дека само еден процент од луѓето можат да го решат, но размрдајте ги мозочните клетки. Loading… Ништо не го стимулира мозокот како добра загатка! Решавањето крстозбори, загатки и слично помага да се одржи мозокот млад и во форма, а исто така се одлични начини за забава. „Изострете ги“Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Ако мислите дека сте одлични во логично размислување, погледнете ја сликата и продолжете со низата! Loading… Само 0,9 проценти од луѓето можат веднаш да го решат овој тест. Дали и вие сте еден од нив?     Напишете ни ги решенијата во коментар!    Прочитај повеќе

white sheep on white surface

Сподели со своите пријатели

Порталот Bright Side често објавува на своите социјални мрежи разни загатки и задачи што ви го „оптеретуваат“ мозокот. Loading… Иако на почетокот изгледаат едноставни, бидејќи се за основно училиште, судејќи според коментарите, многумина заборавиле на редоследот по кој се решаваат аритметичките операции, па така добиените решенија се навистина различни. МожетеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Во прилог е тест кој ќе ви помогне да откриете како ве гледаат другите, а потоа да ја споредите таа слика со онаа што ја имате за себе. Loading… Во секој случај, забавно е, но може да биде и корисно бидејќи ќе ви помогне да расветлите некои агли на вашатаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Овој тест ќе ви помогне да погледнете малку подлабоко во себе и да откриете некои работи за кои можеби не сте биле свесни. Loading… Илустрацијата покажува две жени кои седат една спроти друга. Во средина е дете во безгрижна игра на подот. Погледнете ја внимателно таа сцена и обидете сеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

На илустрацијата има девет животни и еден човек, а за да се најде решение треба да бидете многу фокусиран и вниманието да биде насочено само кон илустрацијата. Loading… Сконцентрирајте се и добро погледнете ја илустрацијата, бидејќи можеби и вие сте еден од нив. На сликата се следните животни: бик, петел,Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Оптичките илузии најчесто се таму за да нѐ забавуваат, но тие често се предмет на дискусија на интернетот. Loading… Последната илузија која се шири меѓу корисниците на социјалните мрежи предизвика една таква дебата. Имено, некои луѓе гледаат бело скалило со сив ѕид, додека други гледаат сиви скали со бел ѕид.Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Оптичките илузии можат да откријат што е закопано длабоко во нашата потсвест. Таков е случајот со оваа илустрација, која повеќето луѓе ја гледаат поинаку. Loading… Она што прво ќе го забележите на него, ќе открие некои детали за вашиот живот, за кои можеби не сте биле свесни.     УснитеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Прашања Loading… 1. Тениски рекет и топка чинат 1 долар и 10 центи заедно. Тенискиот рекет е 1 долар поскап од топката. Колку чини една топка? 2. Пет машини произведуваат 5 производи во рок од 5 минути. Колку минути ќе бидат потребни за 100 машини да произведат 100 производи? 3.Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Д-р Винсент Фортанаск, професор по неврологија на Универзитетот во Јужна Калифорнија, дизајнираше тест што може да укаже на староста на мозокот. Loading… Покрај тоа што е корисно затоа што може да открие ризик од деменција, тоа е забавно и во секој случај. Направете тест и откријте колку години има вашиотПрочитај повеќе