Тест на личност што открива како на вас гледаат пријателите и колегите

Сподели со своите пријатели

Во прилог е тест кој ќе ви помогне да откриете како ве гледаат другите, а потоа да ја споредите таа слика со онаа што ја имате за себе.

Loading...

Во секој случај, забавно е, но може да биде и корисно бидејќи ќе ви помогне да расветлите некои агли на вашата личност.

Кога се чувствувате најдобро?

 1. Наутро (2 поени)
 2. Попладне и навечер (4 поени)
 3. Доцна вечер (6 поени)

 

Како одите?

 1. Брзи, долги чекори (6 поени)
 2. Релативно брзи, мали чекори (4 поени)
 3. Не многу брзо, исправено, гледате напред (7 поени)
 4. Не многу брзо, со наведната глави (2 поени)
 5. Многу бавно (1 поен)

 

Каков е вашиот став додека разговарате со некого?

 1. Стоите со скрстени раце (4 поени)
 2. Имате склопени раце (2 поени)
 3. Едната или двете раце ги држите на колковите (5 поени)
 4. Ја допирате или туркате личноста со која разговарате (7 поени)
 5. Се играте со своето уво, ја допирате брадата или свиткувате косата (6 поени)

 

Loading...

Како седите додека се одмарате?

 1. Со свиткани колена, нозете опуштени една до друга (4 поени)
 2. Прекрстени нозе (6 поени)
 3. Прави нозе (2 поени)
 4. На едната нога свиткана под вас (1 поен)

 

Како реагирате кога нешто навистина ве забавува?

 1. Гласно смеење (6 поени)
 2. Смеа, но не гласно (4 поени)
 3. Со тивка насмевка (3 поени)
 4. Срамежлива насмевка (2 поени)

 

Како се однесувате за време на некој друштвен собир?

 1. Вие сте гласни кога ќе пристигнете, па сите ве забележуваат (6 поени)
 2. Доаѓате незабележано и гледате наоколу во потрага по познати личности (4 поени)
 3. Целосно сте невидливи и се трудете да не бидете забележани (2 поени)

 

Како се однесувате кога некој ќе ве прекине додека сте замислени за нешто?

 1. Среќни сте поради прекинот (6 поени)
 2. Многу сте изнервирани поради тоа (2 поени)
 3. Вие сте некаде помеѓу гореспоменатите крајности (4 поени)

 

Loading...

Која е твојата омилена боја?

 1. Црвена или портокалова (6 поени)
 2. Црна (7 поени)
 3. Жолта или светло сина (5 поени)
 4. Зелена (4 поени)
 5. Темно сина или виолетова (3 поени)
 6. Бела (2 поени)
 7. Кафеава или сива боја (1 поен)

 

Како легате неколку моменти пред да заспиете?

 1. Испружени сте на грб (7 поени)
 2. Испружени сте на стомак (6 поени)
 3. Малку сте свиткани на страна (4 поени)
 4. Ја потпирате главата на едната рака (2 поени)
 5. Главата ви е под покривката (1 поен)

 

За што најчесто сонувате?

 1. Падате (4 поени)
 2. Се тепате или борите (2 поени)
 3. Барате нешто или некого (3 поени)
 4. Летате или лебдите (5 поени)
 5. Најчесто не сонувате (6 поени)
 6. Соништата се секогаш пријатни за вас (1 поен)

 

Соберете ги поените и дознајте како другите ве гледаат, а тоа  не ви го кажуваат.

Ако сте ги собрале поените – еве го решението на тестот.

Loading...

Доминантна личност, над 60 поени

Другите ве гледаат како личност со која треба да се „постапува внимателно“, како некој што е малку арогантен, егоцентричен и крајно доминантен. Некои ви се восхитуваат и сакаат да бидат како вас, но не секогаш ви веруваат и не сакаат да влезат во подлабока врска со вас.

Темпераментна личност, помеѓу 51 и 60 поени

Другите ве гледаат како возбудлива личност, со експлозивен темперамент, импулсивни, како природен лидер кој донесува одлуки брзо, иако не секогаш правилно. Тие ве сметаат за храбра, авантуристичка личност, како некој кој секогаш ќе се осмели да се обиде и кој ужива во авантурата. Луѓето генерално уживаат во вашето друштво поради возбудата со која зрачите.

Практично лице, помеѓу 41 и 50 поени

Другите ве гледаат како директна, жива, шармантна, забавна, практична и секогаш интересна личност која е секогаш во центарот на вниманието, но која е доволно избалансирана за да тоа не ѝ се „удри од глава“. Тие ве сметаат и за љубезна, внимателна личност полна со разбирање која секогаш ќе навива и помага.

Loading...

Лојална личност, помеѓу 31 и 40 поени

Другите ве гледаат како разумна, претпазлива, грижлива личност, паметна, талентирана, но и скромна. Не сте некој кој пребрзо стекнува пријатели, но сте крајно лојални на оние кои ви стануваат пријатели и за возврат ја очекувате истата лојалност. Оние кои навистина ве запознаваат разбираат дека навистина е потребно многу за да ја разнишате вашата верба во пријателот, но исто така треба многу да заборавите, ако тоа се случи.

Внимателна личност, помеѓу 21 и 30 поени

Пријателите ве сметаат за совесна и педантна личност. Тие ве гледаат како некој кој е многу внимателен, исклучително грижлив, како некој кој работи бавно и упорно. Навистина би ги изненадило ненадејно импулсивно да реагирате, бидејќи очекуваат се внимателно да испитате од секој агол и дури потоа да се откажете. Тие мислат дека причината е вашата претпазлива природа.

Неодлучна личност, помалку од 21 поен

Loading...

Луѓето ве сметаат за срамежлива, нервозна, неодлучна личност, за која треба да се грижите, која секогаш сака некој друг да донесе одлука наместо неа и која не сака да се меша во ништо. За нив вие сте вечно вознемирена личност која гледа само непостоечки проблеми. Некои луѓе ве сметаат за здодевни. Само оние кои ве познаваат добро знаат дека не сте.