шарка

Сподели со своите пријатели

Шарка е втората отровна змија во Македонија. Уште се нарекува лутица или осојница Отровот го вбризгува со каснување, преку жлебот на отровниот заб. Loading… Делува бавно и не е многу силен, но сепак може да усмрти и човек.   @kumanovskimuabeti.mk Reply to @matejdimitrijesk Шарката е втора отровна змија во МакедонијаПрочитај повеќе