Шахр-е Сухтех

Сподели со своите пријатели

Иранската атракција Шахр-е Сухтех се нарекува и „изгорена цивилизација“. Станува збор за остатоци од куќи изградени во долгото бронзено време, направени од тула и кал. Loading… Тие биле лоцирани на крстосницата на трговските патишта што минуваа преку иранската висорамнина. Според тоа, станува збор за значаен археолошки локалитет на урбана населбаПрочитај повеќе