Растислав Качер

Сподели со своите пријатели

Словачкиот министер за надворешни работи Растислав Качер не очекува Русија да го прошири актуелниот конфликт во Украина, но оценува дека „сите во Европа се дел од таа војна“. Loading… Тој за виенскиот весник „Пресе“ изјави дека конвенционалните руски сили не можат да ги постигнат ни основните воени цели“ и декаПрочитај повеќе