Рак на дојка

Сподели со своите пријатели

Француската компанија Санофи објави дека ќе стави крај на развојната програма на amcenestrant, деградатор на естроген рецептори наменет за лекување на рак на дојка. Loading… Овој потег врши поголем притисок врз Санофи да ја оживее својата стапка на успех во развојот на лекови, откако заостана во трката за развој наПрочитај повеќе