Панамски канал

Сподели со своите пријатели

Администрацијата на Панамскиот канал најави дека од средината на мај значително ќе го зголеми бројот на резервации за транзит на бродови поради прогнозите за олеснување на сушата, која значително го намали транзитот во изминатите две години. Loading… Од 7 до 15 мај низ каналот дневно ќе минуваат по 24 брода,Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Администрацијата на Панамскиот канал (АЦП) се обидува да го реши проблемот со остриот пад на приходот поради ниското ниво на вода преку сојуз со фармерите за кафе, нудејќи им стимулации за засадување насади кои ја спречуваат ерозијата на почвата. Loading… Приходите на Панамскиот канал се намалени за околу 100 милиониПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Иран најавува зголемување на своето воено присуство во Латинска Америка, што може да ги налути САД, кои го сметаат континентот за свој двор. Loading… Во средината на јануари, командантот на иранската морнарица, контраадмирал Шахрам Ирани, за време на својот говор на првата „Национална конференција на поморската цивилизација – патот наПрочитај повеќе