Нестор Шуфрич

Сподели со своите пријатели

Украинската служба за безбедност (СБУ) и Јавното обвинителство по истрагата поднесоа обвинение против пратеник во украинскиот парламент за велепредавство. Loading… Врз основа на наодите од истрагата, претставникот Нестор Шуфрич беше обвинет за антиукраински активности, кои вклучуваат „поткопување на информативниот простор“. Шуфрич е обвинет за тесна соработка и извршување на упатстватаПрочитај повеќе