населба Карпош

Сподели со своите пријатели

Во тек е асфалтирање на паркинг просторот пред новоизградената Црква „Св.Архангел Михаил“ во населба Карпош во Куманово. Loading…     Како што информираше денеска градоначалникот на Општина Куманово, градежните активности се донација од компанијата „Кооп инжинеринг“.     – Во 2023 година следува изградба и на паркинг просторот кај ЏамијатаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Општина Куманово објави оглас за избор на компанија за реконструкција на улицата „172“ во населбата Карпош, соопштија надлежните. Loading… Според објавата заинтересираните компании покрај општите документи барани во тендерската документација треба да достават и потврда за регистрирана дејност како доказ дека е регистриран како физичко или правно лице за вршењеПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Населбите Ајдучка Чешма и Карпош во Куманово денеска ќе останат без електрична енергија во период од 08:00 до 15:00 часот, информираат од Регионалниот центар за управување со кризи. Станува збор за најавени прекини од страна на ЕВН поради интервенции во дистрибутивниот систем.Прочитај повеќе