Мурат Нуртлеу

Сподели со своите пријатели

Казахстан до крајот на 2023 година ќе ја отвори најавената Амбасада во Скопје. Loading… Ова беше потврдено на разговорите што Министерот за надворешни работи, Бујар Осмни ги имаше со претседателот на Казахстан, Касум-Јомарт Токајев и министерот за надворешни работи, Мурат Нуртлеу, во Астана. Оваа одлука на казахстанската Влада покажува декаПрочитај повеќе