Министерство за транспорт и врски

Сподели со своите пријатели

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев, придружуван од министрите за транспорт и врски и за земјоделство, шумарство и водостопанство, Горан Сугарески и Љупчо Николовски, и со директорот на Јавното претпријатие за државни патишта, Зоран Китанов го означи стартот на градежните работи за изградба на експресниот пат од Куманово доПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Секторската оперативна програма за транспорт 2014-2020, во рамките на ИПА 2 програмата е ревидирана и одобрена.  Преку оваа програма  обезбедени се 127,2 милиони евра, од кои 108,1 милион евра се средства од ИПА 2 програмата, а 19,1 милион евра се средства од Буџетот на Република Македонија. Средствата се наменети заПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

„Владата е силно решена за решавање на станбеното прашање на најранливите категории граѓани“ најави министерот за транспорт и врски Горан Сугарески по средбата со директорот на АД за стопанисување со станбен и деловен простор Христијан Трајковски кон крајот на ноември минатата година. Притоа најави дека во следниот период ќе бидатПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Решенија за легализација на дивоизградени објекти денеска добија триесетина кумановци кои лично им ги врачи министерот за транпосрт и врски Горан Сугарески и градоначалникот на Општина Куманово Максим Димитриевски. Досега над 18.000 барања биле поднесени од физички и правници лица во Куманово за легализација на дивозиградени објекти, а на нивоПрочитај повеќе