Марија Тодоровска

Сподели со своите пријатели

Во дворот на кумановската Гимназија денеска беа одбележани 120 години од смртта на патронот Гоце Делчев и 77 години од основањето на оваа училиште. Loading…     Бројни делегации меѓу кои градоначалникот Максим Димитриевски, Советот на Општина Куманово, здруженија, политички партии и граѓани положија свежо цвеќе пред училишната биста. –Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Кумановската Гимназија „Гоце Делчев“ денеска ја одбележа 151-годишнината од раѓањето на својот патрон, револуционерот Гоце Делчев. Loading… Со приствуто на учениците, наставниците, но и многубројни делегации на општината, политичките партии и здруженија во дворот на училиштето беше положено свежо цвеќе. Пред присутните беше исчината и поезија напишана за Делчев. –Прочитај повеќе