(ГАЛЕРИЈА) Гимназијата „Гоце Делчев“ одбележа 120 години од смртта на својот патрон

Сподели со своите пријатели

Во дворот на кумановската Гимназија денеска беа одбележани 120 години од смртта на патронот Гоце Делчев и 77 години од основањето на оваа училиште.

Loading...

 

 

Бројни делегации меѓу кои градоначалникот Максим Димитриевски, Советот на Општина Куманово, здруженија, политички партии и граѓани положија свежо цвеќе пред училишната биста.

– Ние за овој повод подготвивме убава програма од страна на нашите ученици, благодарност до оркестарот „Симфониум“ до нашиот колега Филип Петровски кој активно работи да го промовираме училиштето и исто така би се заблагодарила и на професроката Јасмина Денковска која неодамна заедно со нашите ученици и оркестарот се претставија многу успешно во Германија со проектот Еразмус плус. За нас веќе знае и Европа, изјави директорката Марија Тодоровска.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Кумановци нападнале сограѓанин во казино

 

Loading...

 

Освен што денеска училиштето одбележува 120 години од смррта на великанот Делчев, кумановската гимназија прославува и 77 години од отпочнување на воспитно – образовната дејност.

 

 

Училиштето е активно на многу меѓународни натпревари и создава генерации млади кои созреваат во многу успешни луѓе како во земјата, така и низ светот.

 

Loading...

 

 

 

 

 

 

Loading...

 

 

 

 

 

Loading...

 

 

 

 

Loading...

 

 

 

Loading...

 

 

 

 

 

Loading...

 

 

 

 

Loading...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Loading...

 

 

 

 

 

 

Loading...

 

 

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Кумановци нападнале сограѓанин во казино

 

 

 

Loading...

 

 

 

 

 

 

Loading...

 

 

 

 

 

 

 

Loading...

 

 

 

 

 

 

 

 

Loading...

 

 

 

 

Никола Ивановски