Марија Колесникова

Сподели со своите пријатели

Опозициската политичарка и учесничка во белоруските протести Марија Колесникова, која одлежува доцна затворска казна поради загрозување на националната безбедност, по операција е префрлена на одделението за интензивна нега во болницата во градот Гомел, напиша белорускиот опозиционер Виктор Бабарико на „Телеграм“. Loading… Бабарико, кој исто така издржува затворска казна, напиша декаПрочитај повеќе