Мали

Сподели со своите пријатели

Бунтовниците убија 17 војници во Мали и четворица цивили за време на напад во близина на градот Теситон, соопшти армијата. Loading… Уште девет војници се водат како исчезнати, а неколку возила и опрема се уништени за време на нападот во неделата, се вели во соопштението на армијата во понеделникот, истакнувајќиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Дали знаете дека постојат одредени точки на планетата кде температурите можат да достигнат и до 70 степени целизусови? Ова е приказната за 10. најтопли места во светот. Долина на смртта, Калифорнија Долината на смртта е позната по субтропкста клима, летата се многу топли и долги, а зимите кратки. Во овааПрочитај повеќе