Мачки

Сподели со своите пријатели

Британската кафено-црна мачка е најстарата жива мачка на светот и како што вели нејзиниот сопственик иако има 28 години се уште ужива во животот и има добар апетит. Loading… Флоси е родена во 1995 година и е призната од Гинисовата книга на рекорди како најстарата жива мачка во светот. СпоредПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Дали некогаш сте се запрашале зошто мачките не ја сакаат водата? Зошто се плашат кога ќе се во нејзина близина, но сепак не можат да се одалечат од чешмата која капе. Тој страв е всаден во мачките во транзицијата од диви кон питоми, во процесот на припитомувањето. Од таму иПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Ветеринарна клиника и прифатилиѓте за мачки „Just Cats“ од Даблин неодамна објави оглас за работа од соништата за секој љубител на животните. На мачката и се заглавила главата во конзерва, а мачорот „ја искористи шансата“ (видео) Loading… Имено тие бараат професионален негувач на мачки. За оваа работа не ви еПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Американката Линеа Латанзио спасила и излекувала 28.000 мачки и тука не запира. Зошто има толку многу раси кучиња, а малку раси мачки? Loading… Јасно е како ден дека оваа жена е најголемиот љубител на мачки. Ова се најпопуларните имиња за кучиња и мачки во 2017 година Низ нејзиниот имот миналеПрочитај повеќе