Ли Мјунг Бак

Сподели со своите пријатели

Поранешниот јужнокорејски претседател Ли Мјунг Бак, кој беше осуден на 17 години затвор за корупција, денеска доби претседателско помилување, соопшти министерот за правда во Сеул. Loading… Ли е на списокот од повеќе од 1.300 осуденици кои добија специјално помилување „во рамките на поширокото национално единство преку помирување, толеранција и почитување“,Прочитај повеќе