Лајпциг

Сподели со своите пријатели

Властите на германскиот град Лајпциг го сменија името на улицата каде се наоѓа конзулатот на Русија и го именуваа по, како што е соопштено, украински херој. Loading… Турмгутштрасе ќе се преименува во Ромаченкоштрасе. Улицата го носи името на Украинецот Борис Ромаченко, кој преживеал четири концентрациони логори за време на ВторатаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Германските власти соопштија дека привеле маж, кој се пријавил да работи како агент во три странски разузнавачки служби. Сојузните обвинители наведуваат дека 27-годишниот Германец, кој е идентификуван како Дени Гунтер Г. во рамките со локалните правила за заштита на приватноста, приведен е во среда во Лајпциг. Тајни известувачки служби коиПрочитај повеќе