Којнарка

Сподели со своите пријатели

Продолжува расчистувањето на речните корита во кумановско, соопштија денеска надлежните од општината. Коритото на Кумановка делумно беше исчистено изминатиов период, по што дел од граѓаните кои живеат во населбите долж течението на реката, повторно фрлаа смет во реката. Loading… Општина Куманово во средината на овој месец склучи договор со компанијаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Реката Којнарка од денеска се чисти од градежниот шут и смет кои несовесните граѓани редовно ги фрлаат. Општина Куманово, јавните претпријатија, полицијата и невладините организации, сите се вклучени во чистењето на реката со цел градот да стане подобро место за живеење. Паралелно со акцијата за чистење ќе се спроведе иПрочитај повеќе