Јупитер

Сподели со своите пријатели

Научниците објавија нови снимки од Јупитер – најголемата планета во Сончевиот систем. Loading… Сликите направени од вселенскиот телескоп Џејмс Веб во јули покажуваат невидени погледи на северната и јужната светлина на Јупитер и вртливата поларна маглина. Тие ќе им дадат на научниците уште повеќе информации за внатрешниот живот на Јупитер,Прочитај повеќе