Хесус Муриљо

Сподели со своите пријатели

Поранешниот мексикански јавен обвинител Хесус Муриљо, кој служел во времето на поранешниот мексикански претседател Енрике Пења Нието, е уапсен под обвинение за присилно исчезнување, тортура и попречување на правдата при исчезнувањето на 43 студенти во 2014 година, соопштија мексиканските власти. Loading… Канцеларијата на јавниот обвинител преку соопштение за медиумите објавиПрочитај повеќе