Хамза Јусуф

Сподели со своите пријатели

Хамза Јусуф (37) вчера е избран за премиер на Шкотска. Loading… Тој е првиот муслиман кој ја извршува функцијата премиер на Шкотска. Тој е лидер на Шкотската национална партија (СНП). Откако шкотската премиерка и претседателка на СНП, Никол Старџен, поднесе оставка како премиер и шеф на партијата, Јусуф ја презедеПрочитај повеќе