Халил Ававди

Сподели со своите пријатели

Врховниот суд на Израел ја отфрли жалбата за ослободување на палестинскиот затвореник Халил Ававди, кој со месеци штрајкува со глад во знак на протест поради неговото притворање без обвинение. Loading… Ававди (40) протестира затоа што е затворен, против него не е покренато обвинение, ниту е покрената судска постапка, а ИзраелПрочитај повеќе