гробница

Сподели со своите пријатели

Археолозите од Египет објавија дека откриле 4.400 години стара гробница во близина на пирамидите кај Каиро.   Loading…   Египетското Министерство за антиквитети наведува дека гробницата веројатно припаѓала на висока претставничка, позната како Хетпет, за време на петтата динасија од древен Египет.     Во гробницата се наоѓаат слики наПрочитај повеќе