грип

Сподели со своите пријатели

Белгискиот институт за јавно здравје (Sciensano) денеска прогласи епидемија на грип во таа земја и изјави дека се погодени сите возрасни групи, но најмногу децата и младите. Loading… Високиот совет за здравство препорача вакцинација против грип, главно за ризични лица, возрасни над 65 години, бремени жени, лица со хронични заболувањаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Четириесет илјади вакцини против сезонски грип за ранливи групи население се пристигнати во земјава. Во во тек се законските процедури во МАЛМЕД, со цел спроведување на вакцинацијата, што е предвидено да почне во текот на следната недела. Станува збор за четиритипна вакцина против сезонски грип, од компанијата Абот од Холандија.Прочитај повеќе