Гимназија „Сами Фрашери“

Сподели со своите пријатели

Нов училишен мебел, столови и маси доби гимназијата „Сами Фрашери“ од Куманово, соопштија надлежните. Мебелот веќе е распределени во училниците. Loading… – Набавени се нови 130 клупи и 260 столчиња за учениците. Набавката ја спроведе општина Куманово. Се надеваме дека со оваа инвестиција значително ќе влијаеме за подобрување на наставниотПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Владата на вчерашната седница одлучи на барање на Министерството за образование и наука да одвои два милиони евра за изградба на нов објект за гимназијата „Сами Фрашери“ во Куманово. Loading… – Планирана е изградба на целосно ново училиште кое ќе се изгради за најмногу три години отсега и ќе чиниПрочитај повеќе