Филип Мартинез

Сподели со своите пријатели

Лидерот на моќниот синдикат CGT Филип Мартинез им порача на демонстрантите кои утре ќе протестираат против најавената реформа на пензискиот систем да обрнат внимание на замоците на милијардерите и да им ја исечат струјата за и тие да почувствуваат неколку дена како Французите кои не можат да си ги плататПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Француската влада денеска ја претстави пензиската реформа со главна мерка поместување на старосната граница за пензионирање од 62 на 64 години. Loading… Најавената реформа ги навестува и протестите во Франција, бидејќи во таа земја се организираат демонстрации речиси секогаш кога се најавува промена на старосната граница за пензионирање. „Предлагаме тиеПрочитај повеќе