факти

Сподели со своите пријатели

Овој феномен најчесто го предизвикуваат обилни врнежи, кои ги преплавуваат подземните извори, па дополнителниот притисок ја потиснува водата на површината, со корењата покрај дрвото. Дрвото кое е прикажано на снимката било шупливо, па водата во еден момент започнала да се излева од него. Локалниот жител Емир Хакрамај вели дека овојПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Високите и гојазни мажи се во поголем ризикод агресивниот рак на простата, се наведува во најновите истражувања. Загадувањето е главниот предизвикувач на ракот на белите дробови, дојката и простатата Мажите над 180 см за 21 отсто имаат поголема шанса да заболат од ракот на простата отколку оние кои се пониски.Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Паметните луѓе подолго живеат, покажа новото истражување објавено во Британскиот медицински магазин. Научно докажано: Интелигентните луѓе повеќе пцујат Научниците долго ја набљудувале врската меѓу високата интелигенција и подолгиот живот и веруваа дека луѓето кои постигнале високи резултати на тестовите за интелигенција имаат поголема веројатност да бидат образовани и повеќе заработка,Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Колку познавате своето тело? Еве неколку факти за кои дури и не сте се сомневале и можеби ќе ве натера да го промените начинот на живот. 1. Човек се прозева околу 250 000 пати во текот на целиот свој живот. 2. Низ целиот живот кожата ни се менува целосно 900Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Нова студија открива дека постојат голем број луѓе во одредени земји кои не поседуваат значителено знаење за некои од најважните животни прашања. Во кои земји се живее најдобро? Русија и САД ја губат репутацијата (видео) Loading… Студијата на компанијата „Ipsos MORI“ анкетирала вкупно 29.133 лица ширум светот поставувајќи им прашањаПрочитај повеќе