11 факти за вашето тело, кои не ги знаевте

Сподели со своите пријатели

Колку познавате своето тело? Еве неколку факти за кои дури и не сте се сомневале и можеби ќе ве натера да го промените начинот на живот.

1. Човек се прозева околу 250 000 пати во текот на целиот свој живот.

2. Низ целиот живот кожата ни се менува целосно 900 пати.

3. Мажите поминуваат околу година од животот, зјапајќи ги жените.

4. Жените пак губат една година, за да одлучат што да облечат.

5. Шест години е вкупната должина на бричење кај мажите.

6. Во текот на целиот наш живот јадеме 35 т храна.

7. 183 755 600 се чекорите кои ги изминуваме.

8. Само две недели од животот ни поминуваат во бакнежи … … но четири години, поминувајќи гледајќи во екранот на телефонот.

9. Жените губат 17 години од својот живот во обиди да ослабат.

10. 90% од времето го поминуваме во затворена просторија. Тоа се на пример 71 од 78,6 години живот.

11. Единаесет години минуваат гледајќи телевизија. 46 800 часа од животот на жената одат изгубени во чистење.

Leave a Reply