Објавена листата најнеобразовани земји во светот

Сподели со своите пријатели

Нова студија открива дека постојат голем број луѓе во одредени земји кои не поседуваат значителено знаење за некои од најважните животни прашања.

Во кои земји се живее најдобро? Русија и САД ја губат репутацијата (видео)

Loading...

Студијата на компанијата „Ipsos MORI“ анкетирала вкупно 29.133 лица ширум светот поставувајќи им прашања за национални и светски проблеми.

Земји каде најмногу се користи кокаинот, лидер нашиот сосед

Прашањата се однесуваат на тероризам, стапката на убиства, тинејџерска бременост и здравје. Резултатите покажале дека луѓето од 38 анкетирани земји поседувале големо незнаење за некои од основните прашања и светски проблеми.

КАДЕ Е МАКЕДОНИЈА? Ова се земјите со најголеми резерви злато

На пример, дури шест од десет луѓе сметаат дека постои врска помеѓу вакцините и аутизмот кај здравите деца, а покрај тврдењата дека тоа не е точно дури 42 отсто сметаат дека тоа е лага. За „најпијана“ земја во светот многумина и натаму ја сметаат Русија, а вистината е дека таа е на седмата позиција, додека прва е Белгија.

Десет земји со најмногу прељубници

Од земјите од регионот во истражувањето учествувале само Србија и Црна Гора, а во продолжение целата листа:

1. Јужноафриканска Република

2. Бразил.

3. Филипини

4. Перу

Несреќа, беда и опасност – земји во кои е најлошо да се живее

5. Индија

6. Индонезија

7. Колумбија

8. Мексико

9. Турција

Овие 10 јазици е најтешко да ги препознаете

10. Саудиска Арабија

11. Аргентина

12. Италија

13. Чиле

14. Јапонија

15. Малезија

ЕУ објави црна листа на 17 порески раеви

16. Франција

17. Јужна Кореја

18. Унгарија

19. Нов Зеланд

20. Холандија

21. Хонгконг

Што најчесто го прашуваме „чичко Гугл“?

Loading...

22. Полска

23. САД

24: Русија

25. Германија

26. Австралија

27. Кина

28: Сингапур

Шведскиот пасош најпосакуван, САД го делат 35то место со Словенија

29. Израел

30. Велика Британија

31. Белгија

32. Канада

33. Србија

34. Црна Гора

Македонија е 13-та најмизерна земја во светот

35. Шпанија

36. Данска

37. Норвешка

38. Шведска

Leave a Reply