Европол

Сподели со своите пријатели

Во операцијата предводена од Романија и Бугарија, полициските сили од вкупно 31 земја спроведоа операции насочени кон лица осомничени дека купувале оружје од луѓе вклучени во илегалната трговија со оружје. Loading… Во рамките на акцијата претресени се 143 куќи, уапсени се 22 лица, запленети се 129 оружје и поголема количинаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Денеска, (29.09.2022) делегација од МВР предводена од министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски оствари работна посета на седиштето на Агенцијата на Европската Унија за соработка при спроведување на законот (ЕВРОПОЛ) во Хаг, Кралство Холандија, при што беше остварена средба со Извршниот директор на ЕВРОПОЛ, Катрин Де Бол. Loading… Целта наПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Полициската агенција на ЕУ (Европол) денеска објави дека испратила тимови во земјите кои граничат со Украина во обид да ги заштити бегалците и да спречи влез на криминалци и терористи во Унијата. Loading… Агенцијата со седиште во Хаг соопшти дека нејзините тимови ги поддржуваат локалните власти со спроведување секундарни безбедносниПрочитај повеќе