Еспен Барт Ејде

Сподели со своите пријатели

Обединетите нации забрзано водат дискусии насочени кон создавање меѓународен договор за борба против пластичниот отпад, еден од најраспространетите, но и најопасните загадувачи на животната средина. Loading… Резолуцијата за ставање крај на загадувањето со пластика усвоена од Собранието на ОН за животна средина (УНЕА) поставува дипломатска рамка, но и краен рокПрочитај повеќе