Ернесто Че Гевара

Сподели со своите пријатели

Боливискиот генерал Гери Прадо Салмон, кој во 1967 година го зароби кубанскиот револуционер Ернесто „Че“ Гевара, а потоа стана национален херој, почина на 84-годишна возраст. Loading… Во време кога Боливија имаше десничарска воена влада, генералот Прадо водеше воена операција во Боливија во 1967 година и со помош на агенти наПрочитај повеќе