Ексон Мобил

Сподели со своите пријатели

Американската енергетска компанија Ексон Мобил ја затвори 2022 година со нето добивка од 55,7 милијарди долари, најголема во историјата на нафтената индустрија на Западот, пренесува Хина. Loading… Ова би значело дека Exxon заработувал 6,3 милиони долари секој час минатата година, забележува Ројтерс. Во 2021 година компанијата работеше со нето добивкаПрочитај повеќе