Дунав

Сподели со своите пријатели

Интерпол побара меѓународна помош за идентификација на телото на момчето кое беше пронајдено завиткано во фолија и врзано за камен во реката Дунав во Германија. Loading… Посмртните останки на детето беа откриени на 19 мај минатата година во Баварија, а не е познато колку долго малото тело било во водата.Прочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Генералниот директор на Институтот за водостопанство „Јарослав Черни“, Дејан Дивац денеска изјави дека водостојот на Дунав на својот тек низ Србија „никогаш не бил понизок“, и дека „цела оваа година бил под просечниот проток“. Loading… Дивац за РТС изјави дека „досега во овој период од годината нема пониски измерени водостоиПрочитај повеќе