диви животни

Сподели со своите пријатели

Кучето го следело човекот уште од памтивек. Многу кучиња исто така направиле историски записи. Loading… Не само поради нивната посветеност и лојалност, кучињата се нарекуваат најдобри пријатели на човекот и можеби секој што некогаш имал таков придружник би можел да биде убеден во тоа. Покрај тоа, постојат различни индивидуи коиПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Гаури Мани Бујан (19) од селото Шампур во Индија, само што не се онесвестила пред неколку дена кога забележала бебе кобра кое се мота околу нејзините нозе во нејзината соба. – Змијата не ја каснала Гаури, но ја исплашила. Веднаш отидовме до нејзината соба и видовме четиир бебиња. Веднаш гоПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Тажна и потресна видео снимка направена пред една година во Индонезија, прикажува орангутан кој со сета сила се обидува да го одбрани својот дом. Организацијата за спасување животни „International Animal Rescue“ објави снимка од вознемирен орангутан кој со сета сила се обиде да се бори против тешката машинерија која јаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Поскок или камењарка е најопасната змија во Македонија, која спаѓа во семејството отровници, а живее во Јужна Европа, Балканот и делови од Блискиот исток. Нејзината опасност се должи на долгите заби кои можат да достигнат до 13 милиметри и петте подвидови на отров кои може да ги содржи во себе.Прочитај повеќе