Данил Мартинов

Сподели со своите пријатели

Поранешниот чеченски командант Данил Мартинов, кого Украина го бара под обвинение за воени злосторства, е водач на руската помош за жртвите од земјотресите што ги погодија Турција и Сирија. Loading… Данил Мартинов, според информациите на украинската служба за безбедност, бил многу близок со чеченскиот лидер Рамазан Кадиров. Тој беше заменикПрочитај повеќе