Царинска Управа на РМ

Сподели со своите пријатели

Во два посебни случаи, во текот на изминатите денови мобилните тимови на Царинската управа откриле и спречиле износ на девизи преку Граничниот премин Табановце. Loading… Како што информираат од Царинската управа (ЦУ) станува збор за сума од 15.100 евра, коишто возачи на камиони сакале да ги изнесат од државата прекуПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

По откривањето на обидот за шверц на 15 кг марихуана преку граничниот премин Табановце од страна на царинските инспектори од Одделението за оперативни работи при контрола на германски автомобил, управуван од германски државјанин во март годинава, Одделението за истраги презеде натамошни мерки и активности за откривање на други инволвирани лицаПрочитај повеќе

Сподели со своите пријатели

Трите  семејства Мирковиќ сместени во напуштената зграда на поранешен Основен Суд – Куманово, денес ја добија втората пратка од предвидената хуманитарна помош донирана од вработените во Царинска Управа на Република Македонија. Loading…   [huge_it_gallery id=”5″] Од лични средства и донации, вработените во Царинска Управа на РМ, денес донираа храна иПрочитај повеќе