Brucella canis

white and black American pit bull terrier at daytime

Сподели со своите пријатели

Кучешката болест која се шири меѓу кучиња во Велика Британија за прв пат сега зарази три лица. Loading… Неизлечивата состојба, наречена Brucella canis, може да доведе до неплодност, хромост и болка кај кучињата. Но сега, за прв пат, три лица се заразиле со бактериска инфекција од животни, објави Агенцијата заПрочитај повеќе