Авганистна

Сподели со своите пријатели

Авганистанското Министерство за високо образование, со кое раководат талибанците, им забрани на жените да се запишуваат на универзитети, се наведува во писмото испратено до приватните колеџи и високообразовни институции, објави локалната телевизија Толонњуз. Loading… Во писмото се наведува дека жените не смеат да се запишуваат на факултетите „до дополнително известување“.Прочитај повеќе