Арктик

Сподели со своите пријатели

Како што продолжува глобалното затоплување и се топат глечерите, Арктикот би можел да стане плодна почва за нова пандемија бидејќи климатските промени го зголемуваат ризикот од нова ебола, грип или коронавирус, велат истражувачите во новата студија. Loading… Во новата студија, истражувачите ја проучувале почвата и езерскиот седимент од езерото Хазен,Прочитај повеќе