Амиши

Сподели со своите пријатели

Кај народот Амиши е откриена генетска мутација која ги прави долговечни. Loading… Луѓето кои носат една копија од нефункционалниот ген SERPINE1 живеат во просек подолго од другите членови на нивната заедница, покажа истражувањето. Научниците ги испитувале членовите на народот Амиши во Индијана.     Тие најмногу ги избегнуваат пронајдоците наПрочитај повеќе