Александар Пушкин

Сподели со своите пријатели

Градските власти на Киев ја отстранија статуата на рускиот писател Александар Пушкин што стоеше на една од главните улици во градот. Loading… Украинската влада ја повлече статуата од државниот регистар на споменици од национално значење. Минатата недела непознати активисти напишаа „Деколонизацијата не може да се запре“ над статуата и јаПрочитај повеќе