Пронајден нов вид диносаурус: Живеел пред 150 милиони години, а бил висок 10 метри

Сподели со своите пријатели

На северот на Кина пронајден е фосил од диносаурус стар 130 милиони години.

Новинската агенција Синхуа јавува дека научниците од земјата, во местото Лијаилонг во покраината Хебеи наишле на фосили од карлични коски на диносаурус кој живеел пред 130 милиони години.

За 5 до 10 години ќе имаме жив диносаурус?

Истражувањата спроведени на распарчаниот фосил укажуваат на тоа дека диносаурусот бил со големина од 7 до 10 метри.

Се претпоставува дека станува збор за некој нов вид диносаурус.

Локалните власти дозволиле ископувања на тоа подрачје, каде и претходно биле наоѓани фосилни остатоци.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *