04.06.2019 13:09

Пет работи кои привлекуваат лоша енергија во вашиот дом


Доколку го менувате ентериерот во вашито стан или куќа, прочитајте ја листата на работи кои би требало да ги избегнете.

Црни врати

loading...

Според кинеската филозофија фенг шуи, најадекватната боја за вашите влезни врата ќе ја изберете во зависност од страната на светот на која се наоѓате. Црната боја привлекува несреќа доколку вратата не се наоѓаат на северната страна.

Делува страшно, но според фенг шуи носи многу пари

Растенија со трње

Остри, трнести растенија се вистински магнет за лоша среќа. Затоа, не е препорачливо да одгледувате растенија со трње, како кактусот.

Огледало наспроти креветот

Постои верување според кое огледалото наспроти креветот за спиење привлекува неповолни влијанија кои ќе се одразат на вашата врска или брак.

Слон и желка како симбол за среќа

Календар на погрешно место

loading...

Календарот кој се наоѓа на вратите потсетува дека животот е минлив и затоа негативно влијае на квалитетот и должината на животот на домашните.

Слика од бродолом

Доколку стекнувате впечаток дека упорно ве следи лоша среќа, време да се решите од сликата со бродоломот. Тоа е симбол на катастрофа, така да слика со ваков мовит негативно влијае на однесувањето и енергијата.

Image by Milada Vigerova from Pixabay


© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини
Loading...

Последни наслови

Facebook Comments