НОВА МИСТЕРИЈА НА БЕРМУНДСКИОТ ТРИАГОЛНИК: Остров се појави во морето (видео)

Сподели со своите пријатели

Мистеријата на Бермундскиот триаголник продолжува, а последна во низа бизарности е островот долг скоро два километри, кое само се појави во морето и тоа во водите кои го опркужуваат овој триаголник.

Островот во форма на полумесечина започнал да се појавува уште на пролет во Кејп Поинт во Кустон, Северна Каролина, во водите кои го опкружуваат Бермундскиот триаголник.

Локалното население го нарело „остров на школки“ поради големиот број школки кои го покриваат неговото крајбрежје. Островот е долг скоро два километри, а широк е 122 метри.

Џанис Реган рекла дека таа и нејзиниот 11-годишен внук крстареле на оваа острово и дека на неговото место била само мала површина на 1 април.

Имено, тие не се единствените кои ги истражиле овие бреоги. Тука се и рибари, собирачи на школки и фотографи кои постојано го посетуваат овој остров, иако тоа и не е препорачливо.

Дејв Халас, надзорник на националното крајбрежје на Кејп Хатерас кој гледа на Кејп Поинт, предупредува дека луѓето не би требале да се шетаат на овој остров или да пливаат околу него затоа што струите се многу силни, пренесува „The Sun“.

Како што веќе е напоменато островот се појавил во водите кои го опкружуваат Бермундскиот триаголник, кој лежи во Атлатснкиот океан. Зазема површина од 708.111 километри во морето и тоа е еден од најтешките патишта за бродовите кои го минуваат на патот до пристаништата во Америка, Европа или Карибите.

Бермундскиот триаголник е наводно виновен за исчезнување на десетици бродови и авиони во изминатите 100 години. Во просек, секоја година исчезнуваат по четири авиони и 20 јахти.

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.