Најголемата тајна на СФРЈ: Фотографија од ТИТО како затвореник (ФОТО+ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Во Кривичниот законик на Југославија од 1951 година, за „противприроден блуд“, измеѓу две лица од машки пол била предвидена казна од две години зад решетки, но не и за жените.

Бункерот на Тито и денес спремен за нуклеарна апокалипса (видео)

Loading...

Кривичниот закон би ве третирал за противприроден блуд, затоа што сексот измеѓу двајца мажи бил сметан за „кривично дело против достоинството на личноста и моралот“ и според член 186 од Законот била предвидена казна затвор од две години.

Документи на ЦИА за ликвидиацијата на Тито од страна на КГБ

Но, очигледно е дека Јоспи Броз Тито немал ништо против тоа две жени да имаат сексуални односи. Сите знаат дека тито многу сакал жени, но не може, а да не се запрашаме зошто овој закон бил дискриминирачки?

На следната страница читајте Како Тито го избегнал куршумот на Сталин?

Pages: 1 2 3

Leave a Reply