Комисијата целосно ги процени штетите во кумановско ”Диво насеље”

Сподели со своите пријатели

Како што информира Регионалниот центар за управување со кризи, по остварен контакт со  комисијата   за проценки на штетите  на објекти и инфраструктура, во зоната каде што се водеше полициската акција, поточно во нас. Тоде Мендол, проценката е целосно завршена.С

Loading...

Според РЦУК, се очекува во наредните денови да се отпочне со расчистување на шутот од страна на комуналните претпријатија од Куманово и Скопје.

Според првичниот увид на Комисијата за проценка на штетите на имотите на граѓаните во кумановската населба Тоде Мендол,  за време на престрелките на 9 и 10 мај, оштетени беа 66 куќи и раселени меѓу 121 и 128 семејства.

Фото: Куманова Сот

Leave a Reply